Feedback

Upload analize

Cum doriti sa fiti contactat de catre un reprezentant Columna Medical Center?loader

Articole

OncoFertiHelp – prezervarea fertilitatii pentru pacienti oncologici

Tratamentul cancerului poate avea un impact major asupra fertilităţii până la punctul în care poate cauza sterilitate. Efectele acestuia, care pot fi temporare sau permanente, pot apărea imediat sau la un anumit moment după finalizarea tratamentului.
Probabilitatea ca tratamentul oncologic sa afecteze fertilitatea depinde de factori precum:
– tipul de cancer;

– schema de tratament oncologic;

– vârsta pacientului la momentul tratamentului.
Fertilitatea masculină poate fi afectată de îndepărtarea chirurgicală a testiculelor sau de efectele chimioterapiei sau radiaţiilor care produc pagube majore asupra cantităţii şi calităţii spermei şi ADN-ului.
Fertilitatea feminină poate fi compromisă de tratamentele oncologice care implică îndepărtarea chirurgicală a uterului sau ovarelor. Aceste tratament pot afecta de asemenea ovocitele, nivelurile hormonale precum şi funcţionarea ovarelor.
Riscul instalării menopauzei precoce după anumite tratamente de tip oncologic creşte odată cu înaintarea în vârstă. Femeile cu o vârstă mai înaintată sunt de asemenea mai predispuse la afectarea ovariană permanentă.
Cum îşi pot prezerva femeile fertilitatea înaintea tratamentului bolii neoplazice?

Femeile care urmează să înceapă un tratament oncologic au la îndemână mai multe opţiuni printre care:

1. Crioprezervarea embrionilor . În cadrul acestei proceduri, ovocitele sunt recoltate prin puncţie ovariană, sunt fertilizate prin procedura de fertilizare in vitro, sunt vitrificate şi stocate.

2. Crioprezervarea ovocitelor este similară cu crioprezervarea embrionilor, numai ca în acest caz se recoltează ovocitele care sunt vitrificate şi stocate înainte de a fi fertilizate.
Cum îşi pot prezerva bărbaţii fertilitatea înaintea tratamentului bolii neoplazice?
În cazul bărbaţilor, aceştia pot recurge la metoda de crioprezervare a spermei. Astfel, ca şi în cazul femeilor, înainte de începerea unui tratament oncologic, aceştia îşi pot crioconserva sperma, care se stocheaza în condiţii speciale şi în recipiente de stocare speciale, pentru a fi utilizată ulterior pentru o procedură de reproducere umană asistată precum inseminarea sau fertilizarea in vitro.
În cadrul Academiei de FIV, specialiştii noştri îţi pot indica metoda optimă de prezervare a fertilităţii iar tarifele aplicate pacienţilor neoplazici beneficiază de reduceri cuprinse între 60 şi 80% faţă de preţurile de listă.

Academia de FIV doreşte să fie mereu alături de tine în lupta cu infertilitatea!

Inchide